Petak, 19 Travanj 2013 18:57

Zašto odabrati Joomlu 2.5

Written by

Kada je engleski kralj Henry V objavio rat Francuskoj naredio je jednom kovaču da mu napravi mač s kojim će povesti engleze u pobjedu. Kovač je bio vrlo počašćen i odlučio je napraviti svom kralju najbolji mač. Danima je naporno radio od jutra do mraka da bi naposljetku izradio vrhunski mač iz jednog komada metala. Kada je kovač pokazao mač kralju on je reako: Malo je dugačak, možeš ga skratiti?

Ponekad želimo napraviti sitne izmjene na našem proizvodu, ali ne možemo jer je već prošao "točku bez povratka" do koje su izmjene još izvedive. To isto vrijedi i za web stranice. Vlasnici web stranica često ne poznaju HTML jezik i CSS kako bi sami izmjenili nešto na svojim stranicama. Oni naprosto  moraju imati sustav koji im omogućava da mogu jednostavno upravljati sadržajima na svojim web stranicama. Srećom danas postoji veliki broj takvih  sustava koji se zovu CMS (Content Management System), a jedan od najpoznatijih i najboljih je svakako i Joomla CMS.


Ovaj opensource CMS nastao je prije 7 godina kada se grupa developera odvojila od Mambo CMS projekta i tada je izašla Joomla 1.0 koje je zapravo bila malo ušminkana verzija Mambo  CMS-a. Prva verzija koja se značajno odvojila od Mambo korjena bila je Joomla 1.5 koja je izašla 2008. godine. Sljedile su verzije 1.6 i 1.7 koje se nisu  dugo zadržale. trenutno je aktualna verzija 2.5. Za jesen najavljena je Joomla 3.0.

Zašto Joomla CMS?

Vrlo je važno odabrati dobar CMS sustav prije same izrade web stranice. Odaberite CMS koji je jednostavan za korištenje, proširiv i siguran. Također  možete birati između CMS sustava kojeg treba platiti i onih koji su besplatni za korištenje. Ako kupujete CMS sustav svakako odaberite onaj koji je  opensource. Joomla CMS je besplatan opensource CMS sustav koji vam omogućuje da jednostavno upravljate sadržajima na vašim web stranicama kroz ugodno i intuitivno web sučelje. Joomlu možete proširiti instalacijom ekstenzija. Trenutno postoji gotovo 10 000 odobrenih ekstenzija svrstanih u nekoliko stotina kategorija tako da ćete sigurno pronaći ono što trebate. Moramo i spomenuti da je Joomla CMS kompletno prevedena na hrvatski jezik.

Ako se želite sami upustiti u izradu svojih web stranica na internetu ćete pronaći mnoštvo informacija i tutorijala o Joomli. Na Joomla.org stranici ćete  pronaći i vrlo aktivan forum sa više od 100 000 korisnika. Ne mojte se bojati pitati ako nešto ne znate. Netko će vam sigurno dati odgovor ili vas uputiti.

Iqmedia web studio korisiti Joomlu od samih početaka, tj. od 2005. godine. Pogledajte naše reference kako biste se uvjerili koliko je Joomla fleksibilan CMS. S Joomlom smo izradili web stranice za apartmane, turističke agencije, portale, magazine, agencije za nekretnine, online trgovine, korporativne
stranice, itd..

Dobro je znati i da više od 80% naših klijenata sami održavaju svoje stranice. Kontaktirajte nas i zatražite besplatnu ponudu za izradu web stranica u Joomla CMS sustavu.

Od 2002. godine stvaramo upečatljiva web rješenja. Kreiramo moderne internet stranice korištenjem naprednih web tehnologija i CMS sustava.

Javite nam se. Iskoristite naše povoljne cijene za izradu web stranica! Zatražite ponudu bez obveze.

Internet tržište je najbrže rastuće tržište. Promjena je stalna i neizbježna. Neprestano učimo i usvajamo nova znanja i nove tehnologije. Pratimo trendove koji utječu na poslovanje te pronalazimo rješenja koja vam najbolje odgovaraju.