Četvrtak, 10 Siječanj 2019 14:21

Google Ads oglašavanje

Written by

Adwords oglašavanje efikasno?

Google Ads oglašavanje uključuje aktivnosti usmjerene na dovođenje zainteresiranih posjetitelja na web stranicu.Uz Google Ads, može se doći do publike koja je točno u ovom trenutku aktivno u potrazi za proizvodom ili uslugom koju vi nudite. Osim toga, može se ciljati i prema raznim pokazateljima poput interesa, dobi, spola, mjestu. Sve navedeno čini Google Ads najisplativijem oblikom internet marketinga.

Postoji više načina za prikazivanje oglasa.

Tekst - Baš kao oglasi na Google pretraživanju, prikazni oglasi sadržavaju naslov, dva retka teksta i URL.

Gmail - Prikazujte prilagođene oglase na Gmailu tako da korisnici mogu spremati, prosljeđivati i proširivati vaš oglas u pristigloj pošti.

Baner - Budući da ti oglasi sadrže slike ili bogate medije, možete koristiti prilagođeni izgled, interaktivne elemente, animacije i još mnogo toga.

Aplikacija - Izradite kampanju koja cilja određene kategorije mobilne aplikacije ili pratite uspješnost oglasa u aplikaciji koje već prikazujete.

Plaćate samo za rezultate.

Registracija na Google Ads je besplatna. Plaćate samo kada netko klikne na vaš oglas kako bi posjetio vašu web-lokaciju ili kada vas nazove. Drugim riječima, samo onda kada vaše oglašavanje funkcionira, radi se o iznimno učinkovitom oglašavanju gdje se plaća samo za konkretni klik kroz oglas - Pay per click (PPC - plaćanje po kliku).Sami postavljate svoj proračun tako da će vaši troškovi ovisiti o ciljevima vašeg oglašavanja. Neke tvrtke troše desetke tisuća dolara mjesečno, a neke ulažu tek do nekoliko stotina dolara.

Dosezanje ciljanih korisnika.

Od tekstualnih oglasa ciljanih na pretraživačku mrežu, grafičkih prikaznih oglasa, videooglasa na YouTubeu do mobilnih oglasa u aplikaciji, AdWords vam pruža mnoštvo načina za dosezanje ciljanih korisnika.Dosegnite moguće korisnike koji se nalaze nekoliko kilometara od vaše tvrtke ili prikazujte oglase diljem regija ili zemalja. Google Ads vam prepušta odluku.

Remarketing

Jedna od zaista sjajnih mogućnosti Google Ads oglašavanja je remarketing, ono uključuje oglašavanje samo onim korisnicima koji su unazad određenog razdoblja kliknule na oglas i posjetili vašu stranicu, te na taj način iskazali interes za ponudom. Drugim riječima, ako korisnik ode s vaše web stranice i nastavi svoje istraživanje kod konkurencije, vaš oglas mu se ponovno prikazuje.Remarketing omogućava oglašivačima da prate korisnike i prikazuju oglase širom brojnih Googleovih partnerskih internetskih stranica unutar njegove display mreže. Najbolji način za postizanje kvalitetnih rezultata je izrada remarketing liste unutar Google Ads sustava.

Prednosti Google Ads oglašavanja

- nadzor nad potrošnjom
- mogućnost dopiranja do korisnika koji traže ono što nudite
- Nema obaveze minimalne potrošnje
- Vi odlučujete koliko ste spremni mjesečno potrošiti, a nikad vam neće biti naplaćeno više od tog iznosa
- svaki pojedini aspekt je mjerljiv bilo da se radi o broju klikova, broju impresija, postotka klikova na oglase, broja konverzija, cijene po kliku i slično
- višestruko ciljanje relevantnih korisnika po lokaciji, prema jeziku, uređaju koji koriste, te vremenu dolaska na internet
- remarketing
- sadržaj oglasa je uvijek lako moguće testirati i prilagoditi korisniku, prednost su i ekstenzije oglasa (poput sitelinksa, lokacije, telefona) te “click to call” formata oglasa za mobilne uređaje

Nedostatci Google Ads oglašavanja

- oglašavanje na Google Ads-u postaje sve skuplje (to se posebice odnosi na jako kompetitivna strana tržišta SAD, UK itd.)
- sve više oglašivača koristi Google Ads što znači da je teže ostvariti bolje pozicije i niže cijene klikova
- Google Ads se gotovo svakodnevno nadograđuje i poboljšava svoj program što znači da uvijek morate pratiti promjene da biste bili ažurni, ponekad to zna biti naporno jer ono što je bilo jučer danas ne vrijedi
- Kod Google Ads reklamne kampanje potrebna je stalna analiza, kontrola i prilagođavanje oglasa kako bi se postigla maksimalna uspješnost, naravno te poslove ne morate raditi vi nego može preuzeti neka agencija, ali opet to je dodatni trošak povrh samog troška ključnih riječi
- kako bi reklamna kampanja bila uspješna za neke bitne pojmove potrebno je dobro poznavanje SEM (Search Engine Marketing) trikova i stalno paziti na konkurenciju jer ono što danas donosi profit sutra može stvarati gubitke

Nakon što se oglasi počnu prikazivati, možete pregledati izvješće o uspješnosti oglasa i u svakom trenutku unijeti izmjene. Možete izraditi i različite oglase kako biste saznali koji su najuspješniji, možete saznati koliko je korisnika vidjelo vaše oglase, posjetilo vašu web-lokaciju ili nazvalo vašu tvrtku. Ako imate specijaliziranu tvrtku, možete čak ciljati određenu vrstu korisnika.Kroz ovaj način oglašavanja svaki pojedini aspekt je mjerljiv bilo da se radi o broju klikova, broju impresija, postotka klikova na oglase, broja konverzija, cijene po kliku i slično. Samim time vrlo je lako mjeriti povrat na investiciju, te uz bogatu statistiku podešavati kampanje kako bi se ostvarili maksimalni rezultati u određenom razdoblju te postigao što viši povrat na investiciju.

Upravljanje i kreiranje Google Ads računa je krajnje jednostavna, no ipak preporučamo da angažirate profesionalnu agenciju sa certificiranim stručnjakom za Google Ads kako bi cijelu kampanju optimizirao i savjetovao u pravilnom vođenju na način da možete mjeriti uspješnost kampanje. Oglašavanje na ovaj način omogućuje vam da se prezentirate potencijalnim kupcima koji su zainteresirani za vaš proizvod ili uslugu pojavljivanjem u rezultatima pretraživanja na Google tražilici.

Od 2002. godine stvaramo upečatljiva web rješenja. Kreiramo moderne internet stranice korištenjem naprednih web tehnologija i CMS sustava.

Javite nam se. Iskoristite naše povoljne cijene za izradu web stranica! Zatražite ponudu bez obveze.

Internet tržište je najbrže rastuće tržište. Promjena je stalna i neizbježna. Neprestano učimo i usvajamo nova znanja i nove tehnologije. Pratimo trendove koji utječu na poslovanje te pronalazimo rješenja koja vam najbolje odgovaraju.