Petak, 21 Travanj 2017 12:16

Samostalna izrada web stranica

Written by

Besplatna i samostalna izrada web stranice je moguća uz određni stupanj informatičkog znanja. Ukoliko ne posjedujete dovoljne vještine preporuča se angažirati iskusne stručnjake kako stvari ne bi krenule po zlu od samoga početka.

Prva stavka kod izrade web stranice je odabir domene i hostinga. Postoje razne besplatne domene i hostinzi, no za profesionalan i stabilan hosting i domenu ipak je potrebno platiti. Cijene variraju ovisno o domeni, veličini prostora, prometu hostinga i sl.

Za početnike je najbolje koristit neki od jednostavnih i besplatnih CMS-ova poput WordPressa i Joomle koje je najčešće moguće instalirati kroz one-click instalaciju preko Cpanela hostinga. Oba CMS-a nude velik broj tema koje možete besplatno preuzeti, no za kvalitetniji i napredniji web dizajn postoji mogućnost kupovine profesionalnih tema. Ne zaboravite da se one najpopularnije teme već sigurno nalaze na nekoliko desetaka tisuća web stranica. Ukoliko tražite unikatan dizajn najbolje da se obratite nekom dizajnu studiu.

Nakon izrade preporuča se optimizacija za tražilice. Iako nije obavezna dobro je izvršiti barem osnovnu optimizaciju web stranica koja pridonosi većim prihodima i promociji proizvoda ukoliko posjedujete web shop kao i veći broj posjeta na samoj web stranici.

Također treba voditi računa i o održavanju web stranica, redovitom ažuriranju i nadogradnji CMS-a, teme, te korištenje zadnjih sigurnosnih zakrpa i zadnjih verzija svih korištenih ekstenzija i pluginova.

Osim izrade korištenjem navedenih CMS-ova, postoji velik broj besplatnih kreatora web stranica, koji omogućavaju izradu kompletne web stranice u samo nekoliko klikova mišem. Ipak ukoliko želite unikatan, stabilan, siguran i profesionaln web dizajn prilagođen svim uređajima i ekranima najbolje je obratiti se iskusnim stručnjacima.

Od 2002. godine stvaramo upečatljiva web rješenja. Kreiramo moderne internet stranice korištenjem naprednih web tehnologija i CMS sustava.

Javite nam se. Iskoristite naše povoljne cijene za izradu web stranica! Zatražite ponudu bez obveze.

Internet tržište je najbrže rastuće tržište. Promjena je stalna i neizbježna. Neprestano učimo i usvajamo nova znanja i nove tehnologije. Pratimo trendove koji utječu na poslovanje te pronalazimo rješenja koja vam najbolje odgovaraju.