Srijeda, 11 Ožujak 2015 17:29

Trebam li imati web stranice?

Written by

P: Moja tvrtka je vrlo mala, samo ja i dva djelatnika, a mislim da naš proizvod ne mogu prodavati na internetu. Trebamo li stvarno web stranice?

O: To je dobro pitanje. U stvari, to je jedno od najvažnijih i najčešće postavljanih pitanja u ovom digitalnom dobu. Da li bi vaša tvrtka trebala imati web stranice, čak i ako je vaš posao mali i prodaje proizvode ili usluge za koje mislite da se ne mogu prodati online? Odgovor je: Da, ako imate tvrtku, morate imati web stranicu. Bez sumnje.

Također, nemojte tako brzo odbaciti ideju da svoje proizvode ili usluge ne možete prodavati online. Danas postoji vrlo malo proizvod koji se ne mogu prodavati preko interneta. Više od 200 milijuna kupaca u svijetu upravo u ovom trenutku traži proizvode na internetu. Sve od kupovine knjiga, računala, automobila, nekretnina i mlaznih zrakoplova. Ako si možete zamisliti neki proizvod, netko će naći načina kako ga prodati online.
Da pojasnimo nešto. Ne tvrdimo da bi trebali uložiti sve svoje napore u prodaju vaših proizvoda preko interneta, ali ako se vaš proizvod može prodavati na internetu, svakako bi trebali razmotriti ovu opciju. Činjenica je da vam je prisutnost na internetu neophodna, kako bi omogućili svojim kupcima, potencijalnim zaposlenicima, poslovnim partnerima i možda čak i investitorima da brzo i jednostavno saznaju više o Vašem poslovanju, proizvodima ili uslugama koje nudite.

Ako želite da Vas potencijalni kupci i poslovni partneri ozbiljno shvate, nije dovoljno samo imati web stranicu. Morate imati profesionalno urađenu web stranicu. Danas, većina korisnika traži informacija na internetu prije nego što zaista posjeti neku trgovinu. Vaša web stranica i sadržaji na stranicama su možda prva stvar koju će potencijalni kupac saznati o vama. Zato je prvi dojam vrlo bitan. Ako vam web stranica izgleda kao da ju je napravio majmun daltonist, Vaša šansa da stvorite odličan dojam je nepovratno izgubljen.

Internet je odlično mjesto gdje se možete natjecati i sa velikim igračima. Dobro dizajnirane web stranice sa preglednom navigacijom, kvalitetno sastavljenim sadržajem stvoriti će o Vam sliku mnogo veće tvrtke i obrnuto. Mnoge velike tvrtke imaju jako loše i ne zanimljive web stranice sa šturim informacijama.

Bez obzira da li ste jedini čovjek u trvrtci ili imate 10 000 zaposlenika, ako imate loše web stranice Vaš posao će s vremenom trpjeti, a druge tvrtke koje imaju dobre i kvalitetne web stranice preuzeti će dio vašeg kolača.

Zaključak je da bi svaka iole ozbiljnija tvrtka trebala imati dobre web stranice. Vaša web stranica govori o Vama. Kvalitetna web stranica kaže: Hej, vidi, naš posao shvaćamo ozbiljno i kreirali smo ovu odličnu web stranicu za naše kupce i poslovne partnere. Loša web stranica kaže: Hej, vidi, moj 10-godišnji nećak se igrao na našoj web stranici. Pokušajte pronaći neke informacije.

Ukoliko trenutno nemate cca 2000 kn (za osnovne web stranice) onda je bolje da nemate nikakve web stranice, nego da imate loše.

Vaše web stranice su važan dio vašeg poslovanja i tako se odnosite prema njima.

Od 2002. godine stvaramo upečatljiva web rješenja. Kreiramo moderne internet stranice korištenjem naprednih web tehnologija i CMS sustava.

Javite nam se. Iskoristite naše povoljne cijene za izradu web stranica! Zatražite ponudu bez obveze.

Internet tržište je najbrže rastuće tržište. Promjena je stalna i neizbježna. Neprestano učimo i usvajamo nova znanja i nove tehnologije. Pratimo trendove koji utječu na poslovanje te pronalazimo rješenja koja vam najbolje odgovaraju.